Dec 8, 2015, 1:02 AM

Хазарт 

  Poetry
375 0 5

Хазарт

 

Любовта не е покер.

По- скоро е руска рулетка.

При нея няма жокер.

И не идва по сметка.

 

В нея залози няма.

И не е театрален миманс,

вмъкнат в някоя драма.

Тя просто е шанс.

 

И често в тебе се цели,

но улучва само веднъж.

И е възможно да спечелиш

пропуснатото, изведнъж.

 

Тя никога не се залага,

независимо от класата.

При нея, в началото се слагат

всички карти на масата.

 

Тогава мизата си прибираш

и изчезваш. С фаталните карти.

Не го ли сториш, рискуваш

да останеш вечно в хазарта.

 

 

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??