Задимена от цигарен дим стая,
пепелник с пожълтял отровен фас...
В стаята малка стоя и мечтая
и пуша в греховен екстаз.
По стените няма картини,
само един остарял календар.
Сгрешени и отдавна отминали зими...
и списък с хотелските вещи.
Хотелска стая. Мръсна и мрачна.
Колко похот е имало тук,
колко страст и колко зими и студ.
Съдби по пода само в крачка.
Прозорецът затворен стои,
пожълтял с дебела завеса.
Не го отварям, за да не влизат мухи
или стонът на някоя псевдо метреса.
© Естрея Ангел Все права защищены