28 нояб. 2011 г., 00:10

Храм 

  Поэзия » Любовная
753 0 7

В един езически храм

разпилях тотемите на любовта.

Луната се разсипа

по пълнолуние.

Изгоряха тайните,

замесени с билки:

обичниче - за обич;

ружа - за мъка;

незабаравка - за вечност.

 

Нощта събра в ласо

любопитството на звездите,

мълчаната лунна вода

и началото на деня,

който очаква смисъла...

© Цветана Качерилска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??