В един езически храм
разпилях тотемите на любовта.
Луната се разсипа
по пълнолуние.
Изгоряха тайните,
замесени с билки:
обичниче - за обич;
ружа - за мъка;
незабаравка - за вечност.
Нощта събра в ласо
любопитството на звездите,
мълчаната лунна вода
и началото на деня,
който очаква смисъла...
© Цветана Качерилска All rights reserved.