24 мая 2014 г., 08:08

И пак е май! 

  Поэзия
391 0 3

И пак е май! Кирил и Методий!

Горките! Ако знаят как се пише днес!

Природата се гърчи! Свят подводен!

И пак се мъчи да цъфти!

Пак е май! Избираме водачи!

Накъде ни водят?! Сърцето ми плаче!

Настигна ни китайската прокоба!

Живеем в интересни времена!

Но не умеем да живеем тъй!

Кротко си вървим към гроба!

Язък! Язък за минали герои!

Язък за тия, дето няма да родим!

Ще ни отмие на времето пороя!

Рода си древен не ще да продължим!

Язък! А пак е май!

Природата отново се възражда!

Не виждам край мен за светло бъдеще жажда!

Виждам покорство! Сведени глави!

Днес да ни има! Другото, по дяволите да върви!

А пак е май! Дявол да го вземе!

За предалите се не ми дреме!

Аз искам бъдеще и нов живот!

За моята родина и за този мой народ!

Мен пороищата не ме влачат!

Какви ли не неща по мене се закачат!

Но ще устоя! Живот от мене ще остане!

И то такъв, че няма да престане!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сори за закъснелия отговор. Сега успях да седна. Благодаря за коментарите. Гневът не намалява след изборния ден, а напротив. Особено след нощните коментари на политиците.
  • Справедлив е гневът ти!
    Хубав празник!
  • Честит празник, актуален стих!
Предложения
: ??:??