30 апр. 2008 г., 11:37

*** (И те няма, и ето те) 

  Поэзия » Другая
1036 0 11
        ***
И те няма, и ето те -
любов и омраза.
Ти си, може би, цветето
в празната ваза.

Ти си, може би, птицата,
търсеща клона си.
Или десницата,
галеща трона си.

Или си иглата,
зашиваща дрипите.
Или децата,
които все питат.

Или си края
на всяко начало.
Щастливо отчаяна,
тъмна до бяло.

Или си извитата
пропаст пред всеки.
Или си скритата
близка пътека.

© Константин Делов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??