И влюбена
Пълен брега с раковина и пясък
вървя по ръба на живота
гледам слънцето, лъчи и крясък
събужда ме на времето пилота.
С крилете на времето се надбягвам
и щуро влюбена вървя по брега
в прегръдка безумно изгарям
потънала в любовната негà.
С небето в залеза се скривам
и облака потъва в кървавия миг
с изгрева в росата се свивам
докоснала любимия лик.
© Йонка Янкова Все права защищены