10 мая 2015 г., 15:05

Има нужда от тях по света 

  Поэзия
369 0 1

Снежно бели пухчета във мене,

като снежинки се завихрят.

Някакво безвремие глухо стене!

Уж е тихо, а ушите ми кънтят!

Мисли нежни и грижовни търсят път.

Към кого? Не знам.

Защо и за какво? Не питам.

Сплитове спасение заплитам.

Извезвам знаци за любов.

Повивам ранения свят

и като бебе го люлея.

Дано порасне здрав и силен!

Да бъде мъдър и добър.

Много рани има да лекува!

Много сънища още има да сънува!

Но, вярвам, че ще се събуди!

Ще бъде цветен! С цветни пеперуди!

Ще бъде чист и свеж...

Добър и нежен...

Дотогава ще го люшкам

и ще му пея моя песен!

Ох! Пухчетата ме изпълват!

Напрягат ме и ще ме пръснат!

Не им се противя!

Има много нужда от тях по света!

 

 

 

 

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не от пухкавелки, а от концентрирани късчета грижа, любов, отговорност. Такива са пухчетата, които се вихрят в мен.
Предложения
: ??:??