30 дек. 2011 г., 16:20

Има пеперуди 

  Поэзия
712 0 2

Има пеперуди

 

Когато, вместо шал,

врата ти леден въздух пак облизва;

и щом, недоумял,

потропваш в такт на вятъра с каприза;

 

когато по света

не се намират буби и тревички,

и сляпа суета

прозира ясно в погледа на всички;

 

когато от дете

ти режат безпрепятствено крилата,

навсякъде боде

на липсата на пролет отпечатъкът.

 

Но даже и сега,

във свят, обгърнат в студ и суета,

във нечия душа

има пеперуди, има и цветя.

 

© Владислава Генова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • на липсата на пролет отпечатъкът.

    Тук нещо ми се развали ритъмът, но какво пък?!
    Творбата като цяло ми хареса.
  • Да, Влади, в твоята има! Целувам те!
Предложения
: ??:??