Има пеперуди
Когато, вместо шал,
врата ти леден въздух пак облизва;
и щом, недоумял,
потропваш в такт на вятъра с каприза;
когато по света
не се намират буби и тревички,
и сляпа суета
прозира ясно в погледа на всички;
когато от дете
ти режат безпрепятствено крилата,
навсякъде боде
на липсата на пролет отпечатъкът.
Но даже и сега,
във свят, обгърнат в студ и суета,
във нечия душа
има пеперуди, има и цветя.
© Владислава Генова All rights reserved.
Тук нещо ми се развали ритъмът, но какво пък?!
Творбата като цяло ми хареса.