Има за какво да живея!
Днес го разбрах!
За звездите, луната,
слънцето и планината!
За снега, за цветята,
дори за тъмнината.
Трябва да живея!
Аз мога, ще успея!
Всяка болка ще надвия!
В сърцето мъка няма да крия!
Ще живея за любовта,
несподелената дори!
Приемам моята съдба,
даже да боли!
Това е господин Живот -
редица от върхове и падини!
Ту страшен вик, ту нежен шепот.
Ту говор дори!
Болка и щастие,
мъка и радост,
това е животът, голямо нещастие!
Дар от бога или оръжие!
Приключение, опасност,
затишие пред буря.
Покой, мир и тишина!
Партита, купони и щастие...
Затуй си струва да живея!
Животът е това!
© Сладурркатта Все права защищены