6.02.2009 г., 22:03 ч.

Има за какво да живея 

  Поезия
1023 0 0
 

Има за какво да живея!

Днес го разбрах!

За звездите, луната,

слънцето и планината!

За снега, за цветята,

дори за тъмнината.

Трябва да живея!

Аз мога, ще успея!

Всяка болка ще надвия!

В сърцето мъка няма да крия!

Ще живея за любовта,

несподелената дори!

Приемам моята съдба,

даже да боли!

Това е господин Живот -

редица от върхове и падини!

Ту страшен вик, ту нежен шепот.

Ту говор дори!

Болка и щастие,

мъка и радост,

това е животът, голямо нещастие!

Дар от бога или оръжие!

Приключение, опасност,

затишие пред буря.

Покой, мир и тишина!

Партита, купони и щастие...

Затуй си струва да живея!

Животът е това!

© Сладурркатта Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??