13 янв. 2024 г., 09:08

Индия 

  Поэзия » Пейзажная
149 2 2

Слънцето изсипва без пощада
от небето огнени стрели,
сякаш ангели водят със ада
на земята кървави войни.  

Но животът тука не умира
и колите яростно летят,
в Индия историята спира
минало със бъдеще на път.  

Бедността със жажда няма
гледа в детските очи.
Ще открадне, ще измами,
но гладът не ще заспи.  

А цената ти е ниска -
струваш к'вото имаш в джоба,
да убие на всеки му стиска,
а живее се само от злоба.

И лъжите без усилия
текат по улиците прашни
и с дрехи като бели лилии
прикриват греховете страшни.       

Молби към много богове.
Греха  все някой ще прости -
там в храма свойте страхове
оставят с своите мечти.  

© Таня Гулериа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??