5 янв. 2017 г., 00:25

Иницијали 

  Поэзия » Любовная
239 0 0

Истурив мастило врз твоите иницијали
затоа црвенеам како булка 
ги отварам кафезите 
ги ослободувам птиците
ги отфрлам стравовите 
и ги негирам извинувањата
една врата заклучувам 
а отклучувам сто нови 
душата е слободна и збунета
деновите се неотповикливо бреме 
заради твоите иницијали 
твоето его
твоите траги во времето непремостено.  
 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??