23 нояб. 2017 г., 11:31

иницијали 

  Поэзия » Любовная
277 1 0

Истурив мастило врз твоите иницијали

затоа црвенеам како булка

ги отварам кафезите

ги ослободувам птиците

ги отфрлам стравовите

и ги негирам извинувањата

една врата заклучувам

а отклучувам сто нови

душата е слободна и збунета

деновите се неотповикливо бреме

заради твоите иницијали

твоето его

твоите траги во времето непремостено.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??