15 июл. 2007 г., 12:02

ИСКАХ ДА ТИ КАЖА 

  Поэзия
999 0 15
Исках да ти кажа за цветята.
За онези - розите с бодли.
За нещата, със които ме убиваш.
Да научиш как живея и боли.

Устремен към всяко ново цвете,
не можа да видиш онова
длъгнестото, дрипаво, в полето,
с аромат на дива светлина.

Скрило се самичко сред тревите.
Синьо като пролетно небе.
С капчици роса - сълзи в очите,
разтреперило зелено стъбълце.

Исках да ти кажа за цветята. . .
Много са. Дали ще разбереш?
По-добре върви си. Красотата
е невидима когато я крадеш.

© Димитрия Чакова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??