24 авг. 2017 г., 15:46

Искра в пепелта 

  Поэзия » Любовная
407 0 0

 

Обикна въглен прегорял
в сън мъртвешки
унесен, заспал.
Събра дърва,
огъня запали…
само за да видиш как гори?
Едва ли.
Погледни го,
грейнала е усмивка,
подскача около теб като дете…
ти постла любовната покривка.
Старателно сервираш
чашите, чиниите.
Сготвила си вечеря за двама,
отблъскваш стихиите.

 

© Иван Чорлев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??