Истината
За кого си ти потребна,
кой у нас те веч’ цени,
ти понякога се вредна
и лъжовна чак дори.
Някой вярва ли във тебе,
колко струваш ти сега
и каква ти е цената,
за да стананеш по-добра?
Честно, искам аз да зная:
имаш ли авторитет,
за да мога да ти вярвам
и изпитвам аз респект.
Щото виждам нещо друго -
никой теб не те цени,
по е лесно да си друга,
на лъжата във услуга.
И така се побеждава,
най-отпред се тъй седи,
който лъже просперира,
с честност нищо не върви.
За какво си ти призвана,
нищо свято не остана,
ти отиде във килера,
стана някаква химера.
Всеки днес те подминава,
пет пари за теб не дава
и удобничко си трай,
истината щом не знай.
И последно, най-накрая,
искам все пак аз да зная:
трябва ли да вярвам днес
в твойта истинност и чест?!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев Все права защищены