9 авг. 2013 г., 23:34

Истината постепенно убива 

  Поэзия » Любовная
392 0 2

Когато разберем, че любовта си отива,

правим всичко възможно да я спрем,

срещу самотата формираме съпротива,

когато загубата пред очите съзрем.

 

Научих цялата истина по интуиция,

но реших да опитам с патрулиране,

внимателният надзор ми е амбиция –

аз не съм предмет за манипулиране.

 

Не можеш срещу мен с тези симулации

знам всичко, но все още оставам ням,

сърцето ще устои на всички изолации

и за последно – ще продължа сам.

 

И докато на лъжата сляпо вярваме

истината някъде сръчно се укрива,

а започнем ли да изпреварваме –

тогава истината постепенно убива.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??