27 янв. 2009 г., 01:11

Изгонена 

  Поэзия » Философская
527 0 2
Върви! Махни се!
Без теб животът е по-лесен!
Какво искаш? Отиди си!
Остави ме, отровна плесен!

И никога не се връщай!
За теб не искам да се сещам.
Не ме докосвай, не ме прегръщай.
Дано никъде повече не те срещам.

Не съм такъв, какъвто бях.
Място за теб в сърцето ми няма.
Защото вече разбрах,
че ти, ти си измама!

Иди при някой друг глупак.
Приседни на неговия праг
и го омайвай с думи красиви,
думи вълшебни, думи греховни, думи лъжливи!

Върви, не ме гледай с поглед красив.
Върви, накъдето пътят те отвежда.
И знай, че без теб аз ще бъда по-щастлив,
моя "вярна приятелко" Надежда!

© Пешо Петков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??