23 авг. 2009 г., 22:20

Изгори ме 

  Поэзия » Любовная
807 0 6

Изгори ме и аз ще съм спомен -

шепа жълти и черни листа!

Но ще тръгна отново бездомен,

за да търся в живота бразда,

 

по която задъхан да стигна

и приседна до твойте врати -

морен странник нечакан, немигнал,

който пее за теб... Отвори

 

и бъди ми пак пролет красива,

нощ и падаща в мрака звезда,

ведра утрин - мечтана, щастлива,

щедра младост, небе и земя!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??