Изгубено коренче
Ще се вмъквам тайничко в душата ти,
ще се дърпаш, но няма да ме видиш.
Ще бягаш вечно в страховете си,
но аз ще бъда там, ще ги разпитвам.
Прикапват сълзите ти във очите ми,
онези, които не можа да пуснеш;
ще бъда глас във тъжни мисли -
те ще ми шептят защо е пусто...
Ще тичам любопитна с враговете ти
и ще пробвам да те срещна - ей така, наистина.
Но думите ми пак ще са заплетени...
Вмъкнах се, да се разлистя.
© Йоана Все права защищены