31 июл. 2013 г., 09:38

Измислици 

  Поэзия
428 0 4

Пари в нозете ми огнено лято -

аз ли вървя, или само сънувам...

млада и дръзка - аз съм, която

пак нестинарски волно лудувам...

тръпне душата в ритъм забравен -

клади разпалвам, жъна искрите...

тичам по път, от мене проправен,

достигам с ръка чак до звездите...

с очи ме изпиваш в летните нощи,

за тебе танцувам в златна жарава..

сънувам, будувам, ликувам - все още

нестинарката в мене жива остава...

От сънища летни спомени няма,

стъпки сред огън път не чертаят...

ако не крачим през лятото двама,

на есен самотни листа ще ридаят...

Р.Д.

 

© Румяна Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??