5 мая 2006 г., 19:34

Изневяра 

  Поэзия
875 0 3

Изневяра



Колко пъти ми изневери,

колко пъти да ти простя,

колко пъти с друга ме замени,

колко пъти от болка да крещя?

 

И как да загърбя аз всичко,

как да забравя тези лъжи,

като вечно ти ще ме тъпчеш,

а вътре в мен все ще боли?!

 

Хиляди пъти раняваш

без милост сърцето ми ти,

хиляди пъти обещаваш

да няма помежду ни лъжи.

 

Но и сляпа да бях, щях да видя

как по пътеката грешна вървиш,

но и глуха да бях, щях да чуя

как нежни думи на друга мълвиш.

 

Обещания и лъжи безброй -

само това аз получавах.

Сълзите ми  се превръщаха в порой,

когато по тебе пак страдах.

 

И сякаш света промени се:

дочувах камбанния звън,

на ум си прошепвах: „свърши се”,

но гласно се молях това да е сън.

© Мария Амбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??