Изповед
Греховните помисли
са задочни грехове.
Боже, грешен съм! Прости ми!
Много пъти аз мълвях
името ти без причини*.
Не съзнавах тоя грях.
Често неуверен бях.
и разкъсван от съмнения...
На неволи устоях
и на плътски изкушения.
Но извърших провинение:
чрез един любовен стих
в мимолетно приключение
мислено се потопих.
Грях задочен знам, че имам.**
Боже, моля те, прости ми!
--------------------------------------------------------------------------
* - (Изх.20:7) “Не споменавай напразно името на Господа...”
** - (Мат.5:28) “... който е пожелал в мислите си, вече е прелюбодействал в сърцето си.”
© Красимир Тенев Все права защищены
Нужно е искрено разкаяние след осъзнаването.
Благодаря, Нели!