Аз отново съм объркана и съм сама, на
Бог се моля, лутайки се във нощта.
Вярвам, ще намеря светлина,
гледам през тунела мрачен, но в
далечината е мъгла - не виждам нищо...
Едва ли ще мога да я намеря така,
жадуваната светлина, а с нея и Любовта.
За да мога по нов път да поема
и щастието в ръцете си да взема,
което до сега не можех да открия, а
любовта дори не знаех, че я има.
Мисля си, че те не съществуват,
но греша.. и ето, пак изправям се - намирам светлина, а тя е там в
онези простички неща, които ти дават
правото да пееш, да се смееш, да се
радваш на живота, да обичаш
свято и да опознаеш любовта, а те са
тъй необходими за душата, като
утрото и като зората, като
фар за корабите във морето, като
храната за всички същества, затова
ценя ги и на Бог ще благодаря,
че дарява ме с любов и доброта и с
широка усмивка на уста, с която
ще покажа на хората и на света, че от
юмруците, нанесени ми от живота
яростно се защитавам, а да ме
унижава, на никого, не ще позволявам.
Затова днес ще вдигна гордо глава, ще се радвам на живота и на любовта,
защото разбрах, че тя и Бог управляват света!
© Зори Георгиева Все права защищены