3 окт. 2016 г., 11:03  

Жадувани сънища 

  Поэзия » Любовная
489 1 8

 


Полегнала сама във тишината,
с коси застлала топлото легло,
целувам си душата тъй позната 
и пак наричам думи за добро. 

Преглъщам си сълзите онемели
за щастие родени, не тъга
и моля се, да дойде друго време
та в светлата любов да се врека-

в очите си, два извора кристали
в ръцете сплели мислите ми с жар,
във миговете слети, клетва дали
в морето буреносно да са фар. 

Та бурите да виждам отдалече,
вълните хищни, острите скали,
и този свят на болката обречен,
да спре като хинин да ни горчи.

Полегнала, рисувам си оазис
с вълшебна четка, същи божий Рай.
Дано до утрото да го запазя.
Нали сънят е приказка без край.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??