1 июл. 2012 г., 16:08

Жена с име на венец 

  Поэзия
871 1 2

Като Лазарка нежна, обкичена с цвете,

в бяло менче водата наляла.

Китка здравец в косите наплела.

По росата хоро заиграла.

 

Със очи, като въглен горещи,

от които мъжете се парят.

Силни сякаш, а  лесно топят се,

уязвими, като изгарящи свещи.

 

Във сърцето ù обич  прелива,

от доброта и нежна грижа.

Ситна мащерка по полята да сбира,

като бродирана от Самодива.

 

В унес слуша песента на Балкана

за войводи  и чудни девойки.

С пъстри черги обкичи балкона,

с мушкато и песен на сойки.

© Упорита Добродушкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??