10 февр. 2023 г., 20:44

Жената с главно "Ж" 

  Поэзия » Любовная
163 1 2

ЖЕНАТА С ГЛАВНО "Ж"

 

... когато се облегна на перваза да си посмислям миналия ден,
си спомням колко тихичко ми каза: – Валерий, моля те, мисли за мен! –
и мислех те – из парка, във тролея, на топка свит в среднощното такси,
и виждах как над мен се ветролеят прекрасните ти снопчета коси,
дали в съня ми котенце ме драска, или ме перват 200 волта ток? –

 

среднощ ме буди бялата ти ласка – и литва ми душата на Възбог,
то, аз за друго, май, дори не мисля, освен за теб! – и дишам светлина,
тъй мъничка, тъй свята и пречиста! – от други свят слетяла ми Жена,
във мислите ми пърхаш всяка вечер – далечна пеперудица във кеп!
Пазѝ ми я! – и Господ Бог ми рече, – тя е Жената с главно "Ж" за теб.

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??