2 сент. 2018 г., 09:57

Жената в мен 

  Поэзия » Философская
960 1 3

Сънят ми бавно си отиваше и сякаш
ме караше да го запомня днес:
„Защо от мене искаш за избягаш?
Върни се тук, при мен, обратно влез!“
Отпуснах се, потънах в тишината,
завърнах се назад и там се взрях…
Сънят отгърна своите обятия
и себе си чрез него проумях.
Жената в мен, отдавна вкаменена
в покоите на стар, забравен храм,
с копнежа си да бъде възродена
в съня си се понесе пак и там
сред бързея на женската си свежест,
на най-свободно несъзнаваната своя част,
от нея се откъсна и потъна тежест – 
на "безлюбов" очите с ключ ивласт.
„Все още млада съм, красива и любима!
Очите ми с наслада гледат в този ден.
И имам страст дори в настъпващата зима
да бъда истинска и себе си - Жената в мен!“
 

© Даниела Добрева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??