Живей и обичай
Да отвориш очи и да съзреш зората.
Да отвориш очи, когато слънцето те огрява.
Да отвориш очи и да съзреш любимите до тебе.
Да усетиш, че сърцето ти е жадно за любов.
Да искаш живота да отвори своите порти за тебе.
Да чуеш песента на птиците лекокрили.
Не е ли това щастието човешко.
Не е ли това радостта на сърцето?
Най-меката възглавница е чистата съвест?
Най силният огън да е запаления.
Най-сладката обич е очакваната.
Най-скъпото
нещо е приятелството.
Да! Отвори очи и бавно гради своя живот.
Живей само с чиста съвест
Обливай с радост твоята душа.
Обичай винаги и дарявай любов.
С добри приятели в годините върви.
И тайните скрити в пазвите потайни.
Сладки сънища ще ти подарява съдбата.
Защото светът е красив и спира в сърцето.
© Йонка Янкова Все права защищены