27 нояб. 2013 г., 15:20

Живот 

  Поэзия » Другая
357 0 0

В ново и във старо време,
на стара нива в хоризонта,
посято смъртно семе,
полято с кръв от фронта.

 

... и там, под него, с пръст покрит
лежи безмълвен и студен,
таи в студените ръце
цял живот несподелен.

 

Под всеки паднал ново семе се издига,
... с нова кръв се напоява.
Pасте и в жито се превръща,
жътвар през него преминава.

 

Събира кървавите класове,
изгаря ги във пламък разярен!
... и с всеки следващ клас на пепел
си отива и един живот несподелен...

 

 

 

 

 

© Петър Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??