Nov 27, 2013, 3:20 PM

Живот 

  Poetry » Other
356 0 0

В ново и във старо време,
на стара нива в хоризонта,
посято смъртно семе,
полято с кръв от фронта.

 

... и там, под него, с пръст покрит
лежи безмълвен и студен,
таи в студените ръце
цял живот несподелен.

 

Под всеки паднал ново семе се издига,
... с нова кръв се напоява.
Pасте и в жито се превръща,
жътвар през него преминава.

 

Събира кървавите класове,
изгаря ги във пламък разярен!
... и с всеки следващ клас на пепел
си отива и един живот несподелен...

 

 

 

 

 

© Петър Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??