26 июн. 2013 г., 16:21

Живот 

  Поэзия » Другая
589 0 3

                       

Бяхме здрави, бяхме си по-млади,

трудехме се, вземахме награди,

а сега сме с твърде малко калций

и с артритни, изкривени палци!

 

Захар, кръвно са увеличени,

прешлени и стави изхабени,

килограмите вървят нагоре,

с хапчета, с диети ще се борим!

 

Възрастта  за пенсия се вдига,

точките със стажа не достигат.

Работа  днес трудно се намира -

с малки  ЕГЕНЕТА  все подбират.

 

Депутатите не се сработват -

как законите ще обработват? 

Раждат се правителства, умират!

Всеки ден протести!... И не спират!...

 

Трудно е, но трябва да се стегна!!

От оплакващи се ми дотегна!

„Хайде, мила моя, раздвижи се,

за каквото трябва погрижи се!”

 

 

© Костадинка-Коце Танчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??