Бяхме здрави, бяхме си по-млади,
трудехме се, вземахме награди,
а сега сме с твърде малко калций
и с артритни, изкривени палци!
Захар, кръвно са увеличени,
прешлени и стави изхабени,
килограмите вървят нагоре,
с хапчета, с диети ще се борим!
Възрастта за пенсия се вдига,
точките със стажа не достигат.
Работа днес трудно се намира -
с малки ЕГЕНЕТА все подбират.
Депутатите не се сработват -
как законите ще обработват?
Раждат се правителства, умират!
Всеки ден протести!... И не спират!...
Трудно е, но трябва да се стегна!!
От оплакващи се ми дотегна!
„Хайде, мила моя, раздвижи се,
за каквото трябва погрижи се!”
© Костадинка-Коце Танчева Всички права запазени