5 апр. 2007 г., 21:33

ЖИВОТ под похлупак 

  Поэзия
723 0 8


Имало нявга чудесен ЖИВОТ,
захлюпен под стъклена купа.
Живеел живота си този ЖИВОТ,
от нищо без да му пука.
         Оглеждал света от под стъклен капак,
         и хора, и птици, и всичко.
         Зареждало слънцето този ЖИВОТ.
         Нямало нищо по-просто!
Но станало чудо! ЖИВОТЪТ веднъж
отворил капака прозрачен.
Вътре нахлули вятър и дъжд.
Станал ЖИВОТА ужасен.
         Дошли злите феи при този ЖИВОТ,
         поднасяйки чудни съблазни.
         Доста се чудил този ЖИВОТ,
         как себе си сам да предпази.
И блъскал, и викал, и свеждал глава
пред тези стихии зловонни.
Но вярвал: каленият с доброта,
феите зли ще прогони.
         Виел от болка. Стенел от мъка.
         Но борел се ден подир ден.
         Знаел ЖИВОТА, че силен ще стане,
         но нивга, просто смирен.
        

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??