Животът
Животът е труден,не е лесен,
животът е борба,не е песен.
Той е това което е всеки ден,
сив, скучен,цветен и необикновен!
Животът ни учи как да живеем,
в трудности и грижи да оцелеем.
Той е красива усмивка ,а после тъга,
така продължава по своята пътека.
Животът е страха,той е и любовта,
суров понякога и изпълнен с красота.
Той е една голяма пълноводна река,
минава и заминава неговата буйна вода.
Животът е кратък но е и чудесен,
живей го човече че бързо отминава.
Бори се въпреки че не е никак лесен,
в тебе само хубавите спомени остава.
© Валентин Миленов Все права защищены