Днес е твоят празник, имен ден,
с името Йордан си ти благословен.
С него твоята мила майка те е дарила,
една майка любяща сълзите си не скрила.
На този светъл празник е кръстен Иисус Христос
от Йоан Кръстител във водите на река Йордан.
На този ден Бог ни показва своят възлюбен син,
и бял гълъб (Светия Дух) каца на неговото рамо.
На твоят празник заедно с другите мъже,
покажи традицията на своето мило дете.
От водите студени на Старата река
извади кръста за здраве на празника.
После с верни другари играйте хора,
мъжки хора български в студената вода.
В една ръка знамето ни в другата бъклица,
с червено гъсто вино почерпи за празника!
© Валентин Миленов Все права защищены