7.01.2022 г., 12:16 ч.  

Йордановден 

  Поезия » Философска, Гражданска
735 0 2

                                      Йордановден

 

 

 

Днес е твоят празник, имен ден,

с името Йордан си ти благословен.

С него твоята мила майка те е дарила,

една майка любяща сълзите си не скрила.

 

На този светъл празник е кръстен Иисус Христос

от Йоан Кръстител във водите на река Йордан.

На този ден Бог ни показва своят възлюбен син,

и бял гълъб (Светия Дух) каца на неговото рамо.

 

На твоят празник заедно с другите мъже,

покажи традицията на своето мило дете.

От водите студени на Старата река

извади кръста за здраве на празника.

 

После с верни другари играйте хора,

мъжки хора български в студената вода.

В една ръка знамето ни в другата бъклица,

с червено гъсто вино почерпи за празника!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??