18 апр. 2014 г., 22:59

Жребий 

  Поэзия
283 0 0

ЖРЕБИЙ

 

Днес отново заваля - да ни пречисти.

Зимата напомни с вихрушки снежни.

Сняг облече  земята - родна.

И грейнаха в сърцата ни усмивки трепетни.

 

Зимата отново долетя - децата да зарадва.

Да  грейнат с топлина телата слаби.

Да  изчисти  сърцата  ни  тъжни.

Денят ни да започва пак - на чисто.

 

Да  няма  повече  измамна  суета.

Любовта  ни да  е  кристално  бяла.

Душите  ни да станат великодушни.

А  грехът  да  няма  място - в  къщи.

 

И пак навяват преспи - без партини.

Светът  е  чист  и  то... за  дълго.

Остават глухи сама заспалите души.

Снегът е бял, а жребият е за мнозина.

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??