Христина РАДОМИРОВА
Румен ЧЕНКОВ
КАЖИ МИ, ПРИЯТЕЛЮ
– Кажи ми, приятелю мой,
когато умират орлите,
намират ли нявга покой
крилете им, там под скалите?
– Не са ли крилете в покой,
когато са там, във простора?
Тяхното истинско място е той –
не под скали и в отмора.
– Кажи ми, приятелю мил,
къде са крилете човешки,
защо е човекът безкрил
сред толкова мъка и грешки?
– Човекът, приятелко, има крила –
това е духът му безсмъртен.
Дори с изтерзани и болни тела,
летим все със вятър попътен.
29 ноември 2010 г.
Стара Загора - Русе
© Румен Ченков Все права защищены