30.11.2010 г., 12:37 ч.

Кажи ми, приятелю 

  Поезия » Философска
991 0 12

Христина РАДОМИРОВА
Румен ЧЕНКОВ

КАЖИ МИ, ПРИЯТЕЛЮ

– Кажи ми, приятелю мой,
когато умират орлите, 
намират ли нявга покой
крилете им, там под скалите?

– Не са ли крилете в покой, 
когато са там, във простора?
Тяхното истинско място е той – 
не под скали и в отмора.

– Кажи ми, приятелю мил,
къде са крилете човешки,
защо е човекът безкрил
сред толкова мъка и грешки?

– Човекът, приятелко, има крила –
това е духът му безсмъртен.
Дори с изтерзани и болни тела,
летим все със вятър попътен.

29 ноември 2010 г.
Стара Загора - Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??