21 апр. 2013 г., 10:42

Как свършват разделите 

  Поэзия
816 0 2

 

 

Понякога разделите свършват с отричане,

друг път с изгоряло и сиво обичане.

Понякога остава ти купчина пепел, 

която смиташ под килима, но с трепет.

 

Случва се тайно да пазиш балони

или спомени неми - като грамофони,

замлъкнали бавно след тъжните ноти,

композирани нощем от тъжни животи.

 

В разделите често няма време за сбогом - 

обръщаш се, тръгваш, а пътища много.

Само шепа спомени носиш в десния джоб,

за да помниш, че минал си през този живот.

 

 

© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??