Какво е туй поезия?
Да не би покварна страст,
под одежда бяла
скрила греховете си?
Какво е, някой знае ли?
Да не би любов -
отрова, тровеща сърцата ни
със лъжливи подсладители?
Какво е, обяснете ми?
Да не би сладка лудост,
разкъсваща душите ни
с най-нежните си допири?
Какво е туй поезия?
Да не би торба
със чувства,
в красиви стихове облечени?
© Карина Кирова Все права защищены