14 апр. 2013 г., 20:39

Какво разбираш ти от... 

  Поэзия » Другая
1295 0 10

Здравей, сварено яйце. Преди да те хапна
за закуска, искам да ти разкажа
за моят любим.
Не, не е тайна, истина е
и то желязна.
С него се виждаме, говорим си,
влизаме в ръкава на реката,
там правим някакви съвършени неща,
понякога любовта ни се изпарява
като камфор,
но пак идва, силна
като китова акула.
С този човек се храним заедно,
възраждаме първичността,
замерваме се с предмети,
съвсем леки предмети,
обсъждаме геологическия слой,
слагаме си звънчета
на ушите, танцуваме,
пътуваме до Амаранте,
правим си снимки с евтино фотоапаратче.
Ех, яйце, какво разбираш ти от любов
и от речни ръкави.

 

© Светла Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??