Какво съм аз? Човек, или човече?
На този свят дошла съм, за да бъда с вас.
Да бъда близо до сърцата ви, но и далече,
със стиховете, и със мислите си аз!
За вас, приятели, ще пиша вечно,
за вас – любими мои вдъхновения.
Гордея се, че с мен сте в този час –
час на истина, и Новогодишно откровение!
Коя съм аз? Човек, или човече? …
Вървиме заедно по пътя към върха,
и без значение дали сме с вас
обречени да тънем в самота,
над нас небе ще има, ще има и мечти,
ще бъдем вечно живи във хорските души.
Ако мечтите стари изплуват във нощта,
то нека този час удари! …
В нощта на Коледа се случват чудеса!
© Антония Станчева Все права защищены