24 янв. 2010 г., 18:10

Каменно сърце 

  Поэзия » Другая
636 0 1


Сърцето е просто орган,

мислиш си ти.
Не може да бъде разбито,

убеждаваш се винаги.

Това са глупости, за любовта.

Всичко е просто една игра.

Живееш, за да разрушаваш

и от това приятно ти става,

когато използваш някое момиче, още дете,

а после го захвърлиш, без да потрепериш дори.

Не ти пука как ще живее след това,

как ще гледа, как ще спи спокойно тя.

Забравяш я бързо и вече вървиш към някоя друга.

Казваш си - какво пък, това е поредната курва.

А какъв си ти, че да убиваш хората така?

Спри и помисли, разбери какво им причиняваш сега.

Сърцето ти е спряло, вътре в гърдите,

Камък, не те интересуват на другите съдбите.

И пак се напиваш,

Поредната пребиваш.

Вика, крещи, а ти се усмихваш.

Моли те "Спри!", но ти просто не чуваш.

Излизаш навън, палиш цигара,

а тя сама в тъмната стая остава.

Сърцето ù бие, но мъртва вече е тя.

Душата ù стене, дори не може да заплаче сега.

.....

И така всеки ден продължаваш,

поредното момиче твоя жертва става...

 

© Силвия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ами, да може би заглавието не е най-подходящото, което можех да сложа, но когато го написах това беше първото, което ми дойде в главата, и друго не можах да измисля. Склонна съм, ако някой даде по-добра идея за заглавие да го променя. Така че, очаквам предложения.
    Иначе моля ви, казвайте какво мислите за стихотворението(като пренебрегнем заглавието) ?!
Предложения
: ??:??