14 янв. 2008 г., 12:32

Камък горещ 

  Поэзия » Другая
571 0 4

 Камък горещ

 

                 в памет на Здравко Карамитев

 

Гледаш пламъка с тайна надежда,

че чрез него ще победиш.

Но мисълта, че щом восъкът

изгори, той ще угасне

и това ще го тласне

под камък горещ да лежи.

И тогава решаваш да бъдеш кандило

и вечен огън в теб да гори.

И макар свещта  в свещник да тлее,

в теб ще живее.

Помни!

© Мария Чонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??