31 авг. 2007 г., 12:50

Капки 

  Поэзия
632 0 13

Децата на дъжда са капките.
Те идват весели, игриви.
Танцуват в локвите, по шапките
и скуката от нас измиват.

Подскачат диво по первазите
на потъмнелите прозорци.
Отмиват клюките, омразите
и образите на притворците.

И после, за ръце захванати,
се стичат като струйки светли
на нашия живот по раните,
и ги отнасят към морето.

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??