12 авг. 2008 г., 13:27

Катинар на вярата 

  Поэзия
451 0 8
Разбира се, че нося на шеги.
Шегувай се със мен, но не забравяй,
че различавам всички подли клевети -
щом чуя ги - в сърцето ми остават.

От мене водевил си направи,
но в огън от гласа ми не изгаряй,
защото видя ли, че тебе те боли,
няма никога на глас да проговарям.

Като смешен виц на шут ме изречи,
но в еуфория веднъж не ме повтаряй -
ще свикнат всички с моите сълзи
и мъката ми ще изглежда стара.

До пълна лудост всяка публика докарай.
Кулминация настъпва. Моля, спри!
Искам да ти кажа - катинара
вече сложен е на мойта вяра.
Продължавай. Аз разбирам от шеги.

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??